Gemaakt voor vakmensen, door vakmensen


Het idee

Toen ik werkte als projectleider bij een bouwbedrijf heb ik de problemen van de werkadministratie in de buitendienst aan den lijve ondervonden. Er was geen goed inzicht in welke werkzaamheden waren uitgevoerd, bonnen werden niet (goed) ingevuld en de administratie was een rommeltje. Ik snapte het niet: dit moet toch anders kunnen?


De start

Daarom nam ik in 2014 het heft in eigen hand en besloot ik om een slimme tool te gaan bouwen voor de aansturing van vakmensen en hun werkadministratie in de buitendienst. Het doel was om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn zodat mensen zonder affiniteit van computers er mee konden werken. Om hier te komen heb ik de handen ineengeslagen met getalenteerde ontwikkelaars en bij het bedrijf passende investeerders. Ik ben er trots op dat we flinke kapitaalinjecties hebben ontvangen van onze investors Eureal Amlyn Group, Fonk Amsterdam, Farbrook, Self Supporting en Entrenous (de ondernemers achter Navads, Arimpex en Mascus).


Groei

Na de lancering van de eerste versie van ons product in maart 2015, is Crafter flink gegroeid. Door continu te blijven luisteren naar onze gebruikers, konden we de software nog slimmer maken. Dit heeft niet alleen geleid tot een uitbreiding van de functionaliteit, maar ook tot extra gebruiksgemak waar je als gebruiker veel aan hebt. Inmiddels wordt het pakket door meer dan 1.500 mensen gebruikt en zijn er al zo'n 500.000 werkbonnen door ons verwerkt.


Waar staan we nu

Crafter is uitgroeid tot een volwassen product voor je werkadministratie. Op dit moment ligt onze focus op groei en in tussen blijven we onze dienstverlening en product verder verbeteren. Daarbij onderhoudt ons team onze software continu en voeren we dagelijks verbeteringen door. We hebben een financieel gezond bedrijf en groeien solide vanuit eigen omzet.


-- Jim Koeleman, Oprichter & CEO - Crafter B.V.

Waarom?


Ons grote doel is om rust te creëren bij de ondernemer, planner en vakman, zodat zij zich bezig kunnen houden met hun passie.

Dit proberen we te bereiken door de administratieve rompslomp bij servicebedrijven weg te nemen met de inzet van overzichtelijke, slimme software.

De mensen achter Crafter


...
Jim Koeleman
Oprichter & CEO
...
Robbert-Jan Merk
CTO
...
Roy Zwambag
Backend developer
...
Muhammed Imran Ozyar
Android developer
...
Charlotte Hendrix
Customer Success Agent